Ce sunt leziunile vasculare?
Promotie disponibilă la DermaLife
Leziunile vasculare reprezinta modificari cutanate care au ca punct de plecare vasele de sange de la nivelul pielii. Tipurile de leziuni vasculare ce pot fi tratae cu platforma Gentle Max Pro se impart in 3 categorii mari :
Dintre toate cele enumerate, vom insista putin asupra telangiectaziilor (vinisoarelor dilatate de la nivelul membrelor inferioare ) care reprezinta un motiv frecvent pentru care se prezinta la medic mai ales femeile tinere, acestea avand un impact estetic important. La aparitia lor contribuie cu siguranta atat factorul ereditar, dar si modificarile hormonale (pubertatea, sarcina, menopauza), hainele stramte, statul mult in picioare, administrarea de pilule contraceptive, expunerea excesiva la soare, obezitatea etc. Cu ajutorul platformei GMP putem trata vinisoare dilatate rosii/ violacei sau albastrui cu calibru intre 0.1-3 mm. Sunt insa si situatii in care avem de a face cu o suferinta la nivelul sistemului venos de calibru mai mare superficial sau/ si profund, numita insuficienta venoasa cronica periferica, care necesita o investigare si un tratament mai complex, neputandu-se rezolva doar cu tratamente laser.
Care sunt avantajele tehnologiei Gentle Max Pro in tratamentul leziunilor vasculare?
Avantajele tehnologiei GMP sunt reprezentate de urmatoarele:
Putem trata leziuni vasculare cu aproape orice localizare, atat la femei, cat si la barbati, la orice varsta. Numarul de sedinte si spatierea lor sunt variabile (in general intre 1 si 3 sedinte, spatiate la 4-10 saptamani) si depind de tipul de leziune tratata, dimensiune, localizare etc. De mentionat ca tratamentul leziunilor vasculare este mai bine sa fie facut in perioada mai rece a anului (octombrie-martie/aprilie).
Inainte de a incepe orice tip de procedura se face o anamneza completa ce include pe langa consultarea propriu-zisa si detalii legate de afectiuni asociate, medicamente administrate, iar daca este vorba de doamne daca sunt insarcinate sau alapteaza (acestea din urma reprezentand printre putinele contraindicatii absolute) etc. Prezenta de infectii, iritatii sau a altor tipuri de leziuni pe zona ce urmeaza a fi tratata reprezinta contraindicatii relative (pana la rezolvarea acelor probleme).
Pregatirea zonei ce urmeaza a fi tratata consta in epilare (mai ales la nivelul membrelor inferioare sau trunchi, in special la barbati) si evitarea aplicarii de creme sau a altor tipuri de produse cosmetice pe zonele ce urmeaza sa facem procedura, in ziua efectuarii acesteia. Daca pe acele zone se aplica anumite tratamente, medicul dermatolog va mentiona pacientului, in unele situatii, cu cat timp inainte de procedura trebuie oprita aplicarea acestora.
Posttratament sunt doua tipuri de indicatii:
Este dureroasa aceasta procedura?
Exista un disconfort minim/moderat asociat acestei proceduri.
Mentionez ca tipul de racire cu DCD (dynamic cooling device) atasat la piesa de mana (care este de fapt un spray criogen care se elibereaza in timpul procedurii) are atat un efect analgezic (diminuand disconfortul), cat si scade riscul de afectare a epidermului si implicit si pe cel de hiperpigmentari postinflamatorii. In plus, imediat dupa procedura, aplicam comprese reci atat in cabinet, cat si acasa recomandam pacientilor sa continue aceste aplicatii reci, timp de 1-2 zile.
Medicii care realizeaza aceasta procedura:
Ai nevoie de mai multe informații ?Solicită sfatul specialistului