Abonare newsletter

Vreti să primiți ultimele știri?

Introduceți o adresă de e-mail validă.

Biorevitalizarea – rejuvenarea pielii

Promotie disponibilă la DermaLife

Bucuresti

Biorevitalizarea cutanata reprezinta o metoda prin care se stimuleaza procesele de regenerare ale pielii prin injectarea intradermica de solutii ce contin acid hialuronic, aminoacizi, vitamine, minerale etc. Rolul acestor substante este de a stimula cresterea vitalitatii celulare, hidratarea intensa a tesuturilor si intensificarea sintezei endogene de colagen si elastina.

Pe masura ce imbatranim pielea devine mai subtire, mai fragila, isi pierde tonusul, elasticitatea, luminozitatea si apar treptat ridurile. Biorevitalizarea este o metoda ce se utilizeaza pentru tratamentul ridurilor fine si al depresiunilor cutanate, pentru cresterea tonusului si a densitatii pielii, pentru hidratare intensa si pentru redarea stralucirii tegumentului cu aspect tern. Rezultate foarte bune s-au observat si in cazul cicatricilor postacneice, vergeturilor si pentru caderea parului.

Protocolul de tratament presupune initial efectuarea de 4 sedinte saptamanal, urmate apoi de sedinte de intretinere la fiecare 3 luni. Injectarea solutiei se face cu ace fine, este insotita de disconfort minim si poate fi precedata de aplicarea unei creme anestezice . Biorevitalizarea se adreseaza in special zonelor expuse frecvent la soare, cum ar fi fata, gatul, toracele anterior si fata dorsala a mainilor. Pentru tratamentul vergeturilor sau laxitatii pielii se poate injecta pe zone precum abdomen, coapse, brate, iar pentru alopecie la nivelul scalpului.

Avantajele utilizarii acestui tratament sunt urmatoarele:

  • Este o procedura minim invaziva,
  • Disconfort minor
  • Nu necesita perioada de recuperare
  • Riscul de reactii adverse este foarte mic, iar acestea pot consta in mici vanatai, inrosirea tranzitorie a pielii etc. si dispar rapid spontan sau cu tratament local adecvat
  • Rezultatele incep sa apara dupa prima sedinta, dar sunt maxime la 2-3 luni de la inceperea tratamentului. Pentru probleme usoare, biorevitalizarea poate fi singura metoda utilizata, iar pentru situatii mai complexe aceasta poate fi asociata cu alte tipuri de proceduri (precum injectarea de fillere cu acid hialuronic, toxina botulinica, tratamente cu laser, peelinguri), imbunatatind rezultatele si prelungind efectele acestora.