Abonare newsletter

Vreți să primiți ultimele știri?

Introduceți o adresă de e-mail validă.

24 Nov 2016

Art lift-ul coreean - inovaţie în domeniul terapiilor anti-aging

de Ionescu Noela Elena

Frumuseţea este ceva ce ne reprezintă, aidoma unei „cărţi de vizită” şi, din păcate, timpul nu lucrează în favoarea sa.

Cum arătăm depinde de genetica noastră, de cât de respectăm aspectul, dar şi de dorinţa proprie de a îmbunătăţi semnele de îmbătrânire. Dintre acestea, ridurile si hiperlaxitatea tegumentară de la nivelul feţei şi gătului sunt de interes major, deşi metoda se poate aplica şi în alte zone ale corpului, ca de exemplu: decolteu, braţe, abdomen, coapse, regiuni fesiere etc.

Art Lifting-ul coreean este o metodă injectabilă intradermică ce foloseşte pentru inserarea firelor ace speciale de ghidaj (similare celor de acupunctură). Introducerea firelor îmbunătăţeşte turgorul cutanat, stimulează formarea de colagen şi elastină, efectul final fiind de lifting, deşi mult mai „delicat”, comparativ cu lifting-ul chirurgical.

Dintre avantajele metodei doresc să amintesc: toleranţa bună a firelor introduse în ţesuturi şi rezultatul de lungă durată.

Compoziţia firelor este compatibilă cu structura dermului.

Tehnica impune aplicarea unei creme de anestezie topică. Este o procedură pe care o practic în ambulator şi care prezintă disconfort suportabil.

După procedură sunt posibile uneori:

  • eritem (roşeaţă) pasageră 1-3 săptămîni,
  • edem local (umflare) 1-2 săptămîni,
  • echimoze (vânătăi) 12-14 zile,
  • constatarea palpatorie sau, mai rar şi numai dacă pielea este extrem de subţire, constatarea vizuală a prezenţei firelor introduse, timp de 2-4 săptămâni,
  • disconfort local minim 2-4 săptămâni,
  • senzaţia pasageră de faţă care se „strânge” 2-4 săptămâni.

Firele introduse sunt biodegradabile în aproximativ 6 luni, iar rezultatul se menţine între 2 şi 5 ani.

Practic, la introducerea firelor, ţesutul este stimulat să producă în jur colagen, care le îmbracă formând un manşon. Chiar dacă firele se dizolvă, colagenul nou format rămîne în piele o lungă perioadă de timp, iar aceasta arată mai bine, mai întinsă, rejuvenată, împrospătată.

Se pot face 1,2 sau 3 şedinţe, la interval de minim 2 săptămâni, în funcţie de necesităţile locale.

Metoda are contraindicaţii la persoanele cu boli autoimune, colagenoze, infecţie locală, prezenţa produselor permanente de injectare în zona tratată, acnee, discromii, predispoziţie la cicatrizare patologică, afecţiuni endocrine decompensate, probleme cardio-vasculare acute, sarcină, alăptare.

După intervenţie sunt recomandate următoarele:

  • aplicaţii locale de comprese îngheţate timp de 10 minute x 3/zi timp de 1 săptămână,
  • aplicaţii locale de Arnica, gel sau cremă x2/zi, 7 zile,
  • evitarea băuturilor alcoolice timp de 3 zile,
  • evitarea: fumatului, saunei, solarului, efortului fizic, timp de o săptămână.

În concluzie, Art lift-ul coreean este o tehnică eficace de ameliorarea efectelor îmbătrânirii şi cu o mai mare durabilitate în timp a rezultatului, ceea ce îl recomandă în faţa altor metode cu aceeaşi viză estetică.

În încheiere, doresc să menţionez că în epoca actuală frumuseţea contează iar fiecare dintre noi merităm tot ceea ce este mai bun şi oportun pentru a o menţine sau ameliora.